Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 100 ml ongezoete amandelmelk (of kokosmelk, wat je lekker vindt)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 1 zakje oplos espresso
- 3 eidooiers
- 20 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Schenk de slagroom, melk, vanille en oplospoeder in een pan en warm het op maar laat het niet koken. Roer regelmatig totdat het zachtjes pruttelt.
Mix de eidooiers met de erythritol voor ongeveer 1,5 minuut.
Giet de helft van het slagroommengsel bij de eidooiers en meng het met een garde. Giet het eidooier mengsel weer bij de rest van het melkmengsel in de pan en zet het pannetje op middelmatig vuur.
Blijf roeren tot het mengsel wat indikt, voor ongeveer 5 minuten, maar laat het niet koken.
Draai het vuur vervolgens uit en laat het afkoelen.
Schenk het mengsel in een bak en laat het minimaal 3 uur in de vriezer staan. Roer ongeveer na 45 minuten en blijf dit herhalen tot alles mooi romig bevroren is, maar niet knoeter hard. (het roeren helpt dat het geen missies stuk ijs wordt.)
Schep het ijs in een bakje en doe er eventueel nog een toefje slagroom op!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ijs, mokka, bolletjes, ijsjes, koffie