Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Tjap Tjoy

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 9 g khd

Ingrediƫnten

  • 20 g ui
  • 50 g peen
  • 50 g broccoli
  • 50 g sperziebonen
  • 50 g bleekselderij
  • 50 g rode paprika
  • 75 g kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 kipbouillon blokje
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 tl sereh
  • 1/2 tl laos
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 3 el water
  • 1 tl sesamzaadjes
  • optioneel: Verse koriander

Bereidingswijze

Snijd de uien in dunne ringen.
Snijd de peen in dunne plakjes, de broccoli in roosjes, de sperziebonen in dunne plakjes en blancheer de peen, broccoli en sperziebonen in een pan met water.
Snijd ondertussen de bleekselderij en paprika in reepjes en de champignons vieren.

Bak de uien in een pan met kokosolie en fruit de uien.
Kneus het teentje knoflook en voeg die bij de uien in de pan.
Voeg de bleekselderij, paprika en champignons bij de uien in de pan, gevolgd door het bouillonblokje, sojasaus, sereh, laos, gemberpoeder en water en bak het enkele minuten.
Voeg daarna de geblancheerde groenten toe en bak het nogmaals enkele minuten.
Voeg tot slot de sesamzaadjes en verse koriander toe.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, tjap tjoy, chinees, wok,