Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Shepard’s Pie

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 5 porties
  • Aantal koolhydraten: 6,2 g khd per portie

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool
  • 200 g knolselderij
  • 100 g andijvie
  • 100 g peen
  • 25 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 100 g champignons
  • 100 g bleekselderij
  • 50 g doperwten
  • 120 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 75 g geraspte kaas
  • snuf nootmuskaat
  • snuf peper

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool en knolselderij in grove stukken.
Kook de bloemkool en knolselder beetgaar in een pan met water.
Snijd de andijvie in stukken en kook het de laatste 10 seconden mee.
Pureer de bloemkool en andijvie tot puree en verwijderd zoveel mogelijk vocht.

Snijd de peen, uien en knoflook fijn en bak het in een pan met olie.
Bak het gehakt rul in de pan en voeg de tomatenpuree, laurier en Italiaanse kruiden toe.
Snijd de champignons en bleekselderij in kleine stukjes en bak bij het gehakt in de pan.
Schenk na ongeveer 5 minuten het water en bouillonblokje erbij en bak het geheel tot de peen gaar is gekookt.

Meng de geraspte kaas, nootmuskaat en peper door de puree.
Schep het in een ovenschaal, verdeel de puree erover en bak de shephard’s pie 25a30 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: ovenschotel, shephard's, pie, shephards pie, koolhydraatarm, puree, low carb, keto,