Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gevuld Speculaas!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.2 g khd per stuk

Omschrijving

Je kunt de speculaas cake ook vullen met deze koolhydraatarme marsepein voor de variatie. Dat is namelijk ook een goddelijke combinatie!


Ingrediënten

Koek:

Spijs:

Extra:

  • ei voor het bestrijken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de spijs tot een egaal mengsel en maak er 1 bol van. Wikkel het in vershoudfolie en plaats het in de koelkast.

Smelt de boter. Mix het ei luchtig met de Griekse yoghurt en voeg vervolgens alle ingrediënten toe.
Verdeel het mengsel in twee stukken.
Ik heb de twee mengsels over bakpapier verspreid in twee cirkels (van ongeveer 12 diacm) en tussen een vel bakpapier uitgerold.

Maak een een plak van de spijs net zo groot als de 2 ronde plakken cake en leg de spijs tussen de plakken.
Strooi de amandelschaafsel erover en bestrijk de gevulde speculaas met het ei.
Bak de gevulde speculaas koek 35 a 40 minuten in de oven.
Laat het even afkoelen voordat je de koek aansnijdt.


Notities

Ik heb de cake laag, gevuld door spijs met daarbovenop weer een laagje cake in een springvorm gelegd van 12 diacm en zo de gevulde speculaas gebakken in de oven!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, gevuld, sinterklaas, cake, marsepein,