Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witte chocolade besse cheesecake

  • Bereidingstijd: 1,5 uur
  • Porties: 12 punten
  • Aantal koolhydraten: 2,4 g khd per punt

Ingrediënten

Bodem:

Vulling:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten voor de bodem tot een egaal mengsel.
Leg een vel bakpapier in de springvorm, verdeel het mengsel oven de bodem en druk het goed aan.
Bak de bodem 20a25 minuten in de oven.

Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het daarna afkoelen.

Mix de roomkaas, zure room, erythritol, vanille en bessen tot een romig mengsel en mix daar een voor een de eieren en dooier bij.
Roer als laatst de gesmolten witte chocolade door het mengsel.

Verwarm de oven op 160c en plaats een kommetje met water in de oven.

Schep het roomkaas mengsel in de springvorm en bak de cheesecake 60 minuten goudbruin in de oven.

Zet de oven uit en laat de cheesecake 30 minuten in de oven afkoelen.
Neem de cheesecake uit de oven en laat hem in 1 uur verder afkoelen op het aanrecht.
Dek de cheesecake af en laat de cheesecake minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de cheesecake met poedersuikervervanger en vers rood fruit.


Notities

Je kunt altijd meer witte chocolade toevoegen aan de cheesecake!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cheesecake, taart, witte chocolade, chocolade