Ingrediënten
- 45 g gesmolten roomboter
- 110 g amandelmeel (klik)
- 60 g stroopvervanger (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 20 g erythritol (klik)
- 1 eiwit
- snufje zout
- 1 tl anijszaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl kaneel
- 1Â tl kruidnagelpoeder
- 1/4 tl kardemompoeder
- 1/4 tl nootmuskaatÂ
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg, wikkel het in vershoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
Verwarm de oven op 160c.
Rol het deeg tot een vierkant plan met een dikte van ongeveer 3mm.
Snijd er 12 koekjes in en bak de koekjes ongeveer 15a20 goudbruin in de oven.
Laat de koekjes afkoelen zodat ze kunnen uitharden.
Sleutelwoorden: koekjes, koolhydraatarm, suikervrij, glutenvrij, aachener printen, speculaas,