Vandaag heb ik Aachener Printen koekjes gemaakt voor de challenge. Het heeft iets weg van een speculaas koekje en een taai taai. Heerlijk gekruid en heel erg herfstig! Leuk om te maken, om te versieren en helemaal lekker om op te peuzelen
Klik hier voor meer koekjes recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintAachener printen
- Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur opstijven
- Porties: 12 koekjes
- Aantal koolhydraten: 0,5 g khd per koekje
Ingrediënten
- 45 g gesmolten roomboter
- 110 g amandelmeel (klik)
- 60 g stroopvervanger (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 20 g erythritol (klik)
- 1 eiwit
- snufje zout
- 1 tl anijszaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl kaneel
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 1/4 tl kardemompoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg, wikkel het in vershoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
Verwarm de oven op 160c.
Rol het deeg tot een vierkant plan met een dikte van ongeveer 3mm.
Snijd er 12 koekjes in en bak de koekjes ongeveer 15a20 goudbruin in de oven.
Laat de koekjes afkoelen zodat ze kunnen uitharden.
Sleutelwoorden: koekjes, koolhydraatarm, suikervrij, glutenvrij, aachener printen, speculaas,
Heb je mijn ebook Snelle en makkelijke recepten al gezien?