Ingrediënten
- 75 g aardbeien
- 15 g roomboter
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- snufje kaneel
Deeg
- 70 g amandelmeel (klik)
- 10 g erythritol (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 15 g gesmolten roomboter
- 1 eiwit van een ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de aardbeien in stukjes en bak het in een pannetje met boter, bruine suikervervanger, vanille en kaneel.
Maak ondertussen het deeg door de amandelmeel te mengen met de roomboter, erythritol, eiwit, xanthaangom en zout.
Verdeel het deeg twee bakvormpjes (houd wat over voor de crumble laag) en schep het aardbeienmengsel erover.
Verdeel de crumble over de aardbeien en bak de aardbeien crumble 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.
Garneer de crumble met poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, crumble, low carb, keto, gebak, aardbeien, taart, vlaai