Ik heb deze overheerlijke aardbeien crumble gemaakt. Een heerlijk taartje gevuld met zoet fris fruit. Hij is makkelijk om te maken en leuk om te serveren voor je bezoek als heerlijke dessert, of gewoon stiekem als een feestelijk gebakje bij de koffie of thee. Je kunt de aardbeien vervanger met ander vers fruit. Blauwe bessen en frambozen lijkt mij ook heerlijk! Of als je koolhydraatbeperkt eet is appel en peer ook een echte traktatie.
Ik heb de crumble gemaakt met deze bakvormpjes.
Meer heerlijke crumble recepten vind je hier!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintAardbeien crumble
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: 7 g khd
Ingrediënten
- 75 g aardbeien
- 15 g roomboter
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- snufje kaneel
Deeg
- 70 g amandelmeel (klik)
- 10 g erythritol (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 15 g gesmolten roomboter
- 1 eiwit van een ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de aardbeien in stukjes en bak het in een pannetje met boter, bruine suikervervanger, vanille en kaneel.
Maak ondertussen het deeg door de amandelmeel te mengen met de roomboter, erythritol, eiwit, xanthaangom en zout.
Verdeel het deeg twee bakvormpjes (houd wat over voor de crumble laag) en schep het aardbeienmengsel erover.
Verdeel de crumble over de aardbeien en bak de aardbeien crumble 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.
Garneer de crumble met poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, crumble, low carb, keto, gebak, aardbeien, taart, vlaai
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!