Ingrediënten
- 250 g rabarber
- 100 g aardbeien
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 250 g amandelmeel (klik)
- 1 afgestreken el kaneel
- snufje zout
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 75 g erythritol (klik)
- 75 g blokjes roomboter op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de rabarber en aardbeien in stukjes en kook het in een pan met de bruine suikervervanger, vanille-extract en xanthaangom tot een compote.
Meng ondertussen de overige ingrediënten tot een stevig deeg.
Druk het deeg stevig in de bakvorm (houd 1/3 deel van het deeg over voor de kruimeltjes)
Verdeel de compote over de taartbodem en kruimel het overige deeg erover.
Bak de gebakjes 25a30 minuten goudbruin in de oven.
Garneer de taartjes eventueel met deze poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, taart, taartjes, gebak, gebakjes, aardbeien, rabarber, crumble,