Ingrediënten
- 750 g pompoen
- 25 g uien
- 1 teentje knoflook
- water
- 1 bouillon blokje
- 100 g andijvie
- snuf peper
- snuf nootmuskaat
- 125 g gerookte spekblokjes
- 150 g champignons
Bereidingswijze
Verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes.
Snipper de ui en knoflook en bak het met een scheutje olie in een ruime pan.
Voeg na enkele minuten de pompoen toe en bak de pompoen enkele minuten mee.
Schenk water in de pan totdat de pompoen onder staat, voeg het bouillonblokje toe en kook de pompoen beetgaar.
Snijd ondertussen de andijvie in grove stukken, de champignons in plakjes en bak de spekblokjes en champignons goudbruin in een aparte pan.
Giet het water af en stamp de andijvie met de pompoen tot puree.
Voeg de peper en nootmuskaat toe.
Serveer de stamppot met de gebakken spekblokjes en champignons.
Sleutelwoorden: stamppot, puree, pompoen, andijvie, koolhydraatarm, stoofpot,