Omschrijving
Ik heb deze BPA-vrije bakvorm gebruikt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 300 g eiwitten
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 125 g amandelmeel (klik)
- 25 g kokosmeel (klik)
- 75 g poedersuikervervanger (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
Garnering:
- poedersuikervervanger (klik))
- 50 g frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix de eiwitten in zachte pieken (net niet stijf) met de wijnsteenbakpoeder in een vetvrije glazen kom.Â
Meng in een andere kom de amandelmeel, kokosmeel, poedersuikervervanger, xanthaangom en zout.Â
Spatel voorzichtig en luchtig het droge mengsel bij de stijfgeklopte eiwitten en voeg daar als laatst de vanille-extract bij.Â
Vet de bakvorm in en bak de Angel Food Cake 45 minuten in de oven.
Haal de cake gelijk uit de oven en draai de cake direct om (zo voorkom je dat hij instort) en laat het goed afkoelen.Â
Verwijder voorzichtig de bakvorm, garneer de cake met deze poedersuikervervanger en frambozen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, angel, food, cake, tulband, luchtig, luchtige,