De challenge van deze week is deze angel food cake geworden! Een MEGA luchtige cake waar alleen het eiwit wordt gebruikt van het ei. Voor het gemak heb ik een fles met alleen eiwit gescoord, anders hou je namelijk erg veel eidooiers over. Ik heb nog nooit eerder een cake zò zacht en luchtig gekregen dus ik ben helemaal in mijn nopjes! Daarnaast bevat deze cake per plakje echt amper koolhydraten, dus dat is helemaal top! Ik snap trouwens wel waarom ze het angel food cake hebben genoemd. Hij is namelijk hemels zacht en fluffy! En met deze poedersuikervervanger ziet het er helemaal compleet en hemels uit!
Ik heb de cake gegarneerd met frambozen, maar hoe lekker zou het zijn om met Pasen of kerst deze chocolade of deze witte chocolade eroverheen te sprenkelen!
Ik kan mij zo voorstellen dat je hiermee ook heerlijke luchtige slagroomtaarten van kan maken, of een smakelijke mokkataart.
Bekijk hier meer heerlijke tulband recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!
PrintAngel Food Cake!
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 1.4 g khd per stukje
Omschrijving
Ik heb deze BPA-vrije bakvorm gebruikt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 300 g eiwitten
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 125 g amandelmeel (klik)
- 25 g kokosmeel (klik)
- 75 g poedersuikervervanger (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
Garnering:
- poedersuikervervanger (klik))
- 50 g frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix de eiwitten in zachte pieken (net niet stijf) met de wijnsteenbakpoeder in een vetvrije glazen kom.
Meng in een andere kom de amandelmeel, kokosmeel, poedersuikervervanger, xanthaangom en zout.
Spatel voorzichtig en luchtig het droge mengsel bij de stijfgeklopte eiwitten en voeg daar als laatst de vanille-extract bij.
Vet de bakvorm in en bak de Angel Food Cake 45 minuten in de oven.
Haal de cake gelijk uit de oven en draai de cake direct om (zo voorkom je dat hij instort) en laat het goed afkoelen.
Verwijder voorzichtig de bakvorm, garneer de cake met deze poedersuikervervanger en frambozen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, angel, food, cake, tulband, luchtig, luchtige,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
hoeveel eieren heb je nodig dan om 300 gr eiwit te krijgen ?
Wil deze mega luchtige cake wel gaan maken ?
Ik denk ongeveer 10 eieren Jolanda! ?
Oké bedankt ga ik deze het weekend maken
Ik wist helemaal niet dat je ook eiwit in een fles kon kopen ? dat is super handig kan je deze gewoon bij de supermarkt halen dan of ..?
Klopt 7,5 gram sukrin Melis, of is het toch 75 gram?
75 gram! ?
Jolanda,, het eiwit zit in een pak, bij de grotere supermarkten te koop, ik geloof van 2chicks. Bij de ene winkel in de koeling, bij een ander bij de eieren, even vragen dus!
Dankjewel Nelly voor je antwoord ?
Jammer dat die suiker vervangers zo duur zijn.
Begrijp ik goed dat je de cake dus wel in/onder de vorm laat afkoelen? Je draait m dus meteen om, maar laat de vorm er tijdens het afkoelen om?
Zeker! 🙂
Kan ik de xantaangom ook door iets anders vervangen? Heb namelijk alle ingrediënten in huis, behalve xantaangom.
Wat is de hoogte van deze bakvorm want ik heb zo wel eentje maar een hoge vorm dus als ik die omdraai zal deze cake er meteen onderuit schieten en heeft het toch geen zin die bakvorm te laten zitten of?