Angel Food Cake!

De challenge van deze week is deze angel food cake geworden! Een MEGA luchtige cake waar alleen het eiwit wordt gebruikt van het ei. Voor het gemak heb ik een fles met alleen eiwit gescoord, anders hou je namelijk erg veel eidooiers over. Ik heb nog nooit eerder een cake zò zacht en luchtig gekregen dus ik ben helemaal in mijn nopjes! Daarnaast bevat deze cake per plakje echt amper koolhydraten, dus dat is helemaal top! Ik snap trouwens wel waarom ze het angel food cake hebben genoemd. Hij is namelijk hemels zacht en fluffy! En met deze poedersuikervervanger ziet het er helemaal compleet en hemels uit!

Ik heb de cake gegarneerd met frambozen, maar hoe lekker zou het zijn om met Pasen of kerst deze chocolade of deze witte chocolade eroverheen te sprenkelen!

Klik hier voor meer zoete recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Angel Food Cake!

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 1.4 g khd per stukje

Omschrijving

Ik heb deze BPA-vrije bakvorm gebruikt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.



Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Mix de eiwitten in zachte pieken (net niet stijf) met de wijnsteenbakpoeder in een vetvrije glazen kom. 
Meng in een andere kom de amandelmeel, kokosmeel, poedersuikervervanger, xanthaangom en zout. 
Spatel voorzichtig en luchtig het droge mengsel bij de stijfgeklopte eiwitten en voeg daar als laatst de vanille-extract bij. 
Vet de bakvorm in en bak de Angel Food Cake 45 minuten in de oven.

Haal de cake gelijk uit de oven en draai de cake direct om (zo voorkom je dat hij instort) en laat het goed afkoelen. 

Verwijder voorzichtig de bakvorm, garneer de cake met deze poedersuikervervanger en frambozen.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, angel, food, cake, tulband, luchtig, luchtige,

Deel, tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl 
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!


18 Comments

  1. Avatar foto

    hoeveel eieren heb je nodig dan om 300 gr eiwit te krijgen ?
    Wil deze mega luchtige cake wel gaan maken 😀

    • Avatar foto

      Ik denk ongeveer 10 eieren Jolanda! 🤗

      • Avatar foto

        Oké bedankt ga ik deze het weekend maken
        Ik wist helemaal niet dat je ook eiwit in een fles kon kopen 😊 dat is super handig kan je deze gewoon bij de supermarkt halen dan of ..?

  2. Avatar foto
    Nelly Kiel-Klunder

    Klopt 7,5 gram sukrin Melis, of is het toch 75 gram?

  3. Avatar foto
    Nelly Kiel-Klunder

    Jolanda,, het eiwit zit in een pak, bij de grotere supermarkten te koop, ik geloof van 2chicks. Bij de ene winkel in de koeling, bij een ander bij de eieren, even vragen dus!

  4. Avatar foto
    Lidy Ramakers

    Jammer dat die suiker vervangers zo duur zijn.

  5. Avatar foto

    Begrijp ik goed dat je de cake dus wel in/onder de vorm laat afkoelen? Je draait m dus meteen om, maar laat de vorm er tijdens het afkoelen om?

  6. Avatar foto

    Wat kan ik ipv xanthaangom gebruiken? Heb alles in huis behalve dit

  7. Avatar foto

    Kan ik de xantaangom ook door iets anders vervangen? Heb namelijk alle ingrediënten in huis, behalve xantaangom.

  8. Avatar foto

    Kan de xantaangom door iets anders vervangen worden? Heb alles in huis behalve dat…

  9. Avatar foto
    Suzanne Gorczak

    Wat is de hoogte van deze bakvorm want ik heb zo wel eentje maar een hoge vorm dus als ik die omdraai zal deze cake er meteen onderuit schieten en heeft het toch geen zin die bakvorm te laten zitten of?

  10. Avatar foto

    Mag ik de normale vanille extract gebruiken die je normaal in de winkel koopt ipv deze? En mag ik de erythritol suiker gebruiken ipv die van jullie?

  11. Avatar foto

    Zou je deze tulband ook in een cake-vorm of een springband kunnen maken? En zou ik dan de baktijd moeten aanpassen? Heeft iemand hier al ervaring mee?

  12. Avatar foto
    Marijke Peulen

    Weet je ook waar ik de amandelmeel door kan vervangen? En hoe is de verhouding dan?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.