Ingrediënten
- 350 g asperges
- 5 eieren
- 125 g Griekse yoghurt
- 50 g kruidenroomkaas
- snufje peper
- snuf Italiaanse kruiden
- snufje chili flakes
- snuf paprikapoeder
- 75 g geraspte kaas
- 75 g gerookte zalm
- 10 g pijnboompitten
- 25 g geraspte kaas
- verse bieslook
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Verwijder 1 cm van het steeltjes en schil de asperges.
Kook de asperges beetgaar.
Meng de eieren met de Griekse yoghurt, kruidenroomkaas, kruiden, geraspte kaas en gesnipperde gerookte zalm en schep het mengsel in een ovenschaal.
Snijd de asperges dwars doormidden en verdeel de asperges over het ei mengsel.
Strooi de pijnboompitten en geraspte kaas over het geheel en bak de aspergetaart 25a30 minuten in de oven totdat het mooi goudbruin is gebakken.
Snijd de bieslook klein en strooi het tot slot over de aspergetaart.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, asperge,