Aspergetaart met zalm

Gisteren heb ik deze heerlijke aspergetaart gebakken voor de challenge! Hij is lekker makkelijk om te maken en rijk aan smaak. Ik kan ze hier vers van de boer kopen wat ik fantastisch vind! Hebben jullie al genoten van het witte goud?

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Aspergetaart met zalm

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 3.5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 350 g asperges
  • 5 eieren
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 50 g kruidenroomkaas
  • snufje peper
  • snuf Italiaanse kruiden
  • snufje chili flakes
  • snuf paprikapoeder
  • 75 g geraspte kaas
  • 75 g gerookte zalm
  • 10 g pijnboompitten
  • 25 g geraspte kaas
  • verse bieslook

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Verwijder 1 cm van het steeltjes en schil de asperges.
Kook de asperges beetgaar.
Meng de eieren met de Griekse yoghurt, kruidenroomkaas, kruiden, geraspte kaas en gesnipperde gerookte zalm en schep het mengsel in een ovenschaal.
Snijd de asperges dwars doormidden en verdeel de asperges over het ei mengsel.
Strooi de pijnboompitten en geraspte kaas over het geheel en bak de aspergetaart 25a30 minuten in de oven totdat het mooi goudbruin is gebakken.
Snijd de bieslook klein en strooi het tot slot over de aspergetaart.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, asperge,

One Comment

  1. Gelijk uit geprobeerd ,makkelijk recept en snel te maken!Ik heb op het laatst even de gril zijn werk laten doen voor het kleurtje.En als voornaamste, de taart is super!Wel veel voor 2 personen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.