Omschrijving
Ik heb de broodjes gemaakt met deze pannenkoekenmaker, maar je zou de broodjes ook kunnen maken met bijvoorbeeld deze bakvorm (dan 25 minuten goudbruin in de oven op 160c) of in de koekenpan. Het risico van de koekenpan is wel dat het broodje kan uitlopen. Â
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel (klik)
- 15 g bio natuurlijke eiwitpoeder (klik)Â
- 125 g roomkaas
- 1 ei
- 40 g gesmolten roomboter
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Vulling:
- 15 g uien
- 1 teentje knoflook
- 20 g rode paprika
- 50 g gehakt
- 1/2 tl kurkuma
- 1/4 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl sambal
- snufje peper
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor het “brood” tot een egaal mengsel en zet het apart.Â
Snijd het uitje en de knoflook fijn en de paprika in stukjes. Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten. Bak het gehakt rul en zet het apart.Â
Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Verwarm een beetje kokosolie in de pannenkoekenmaker en verdeel 1/4 deel van het beslag in een vorm. Schep daarbovenop de helft van het gehaktmengsel in het midden van het beslag en voeg vervolgens 1/4 deel van het mengsel eroverheen. Herhaal dit bij de andere vorm en bak de batbots goudbruin.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, keto, batbot, batbots, pannenkoek, pannenkoekenmaker,