Batbots!

Vanochtend heb ik deze super lekkere batbots gemaakt voor de challenge! Het zijn broodjes gevuld met een smaakvolle en kruidige gehaktvulling. In principe kun je het broodje vullen met allerlei lekkere variaties of gewoon blanco houden en het broodje beleggen met alles wat je lekker vindt!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Batbots!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 5.8 g khd per stuk

Omschrijving

Ik heb de broodjes gemaakt met deze pannenkoekenmaker, maar je zou de broodjes ook kunnen maken met bijvoorbeeld deze bakvorm (dan 25 minuten goudbruin in de oven op 160c) of in de koekenpan. Het risico van de koekenpan is wel dat het broodje kan uitlopen.  


Ingrediënten

 

Vulling:

  • 15 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g rode paprika
  • 50 g gehakt
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal
  • snufje peper
  • snufje zout

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor het “brood” tot een egaal mengsel en zet het apart. 
Snijd het uitje en de knoflook fijn en de paprika in stukjes. Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten. Bak het gehakt rul en zet het apart. 
Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Verwarm een beetje kokosolie in de pannenkoekenmaker en verdeel 1/4 deel van het beslag in een vorm. Schep daarbovenop de helft van het gehaktmengsel in het midden van het beslag en voeg vervolgens 1/4 deel van het mengsel eroverheen. Herhaal dit bij de andere vorm en bak de batbots goudbruin.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, keto, batbot, batbots, pannenkoek, pannenkoekenmaker,

Bestel mijn kookboek voor meer exclusieve recepten:

2 Comments

  1. Simone van Wieren

    Dit lijkt me heerlijk, maar hoeveel gehakt komt hierdoor. Staat niet vermeld bij de ingrediënten.

    Groetjes Simone

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.