Omschrijving
Probeer deze teriyaki saus voor een smakelijk afwisseling!
Ingrediënten
- 1 biefstuk (ongeveer 450 gram)
- 30 g courgette
- 1 kastanje champignon
- klein handje tauge
- 25 g rode paprika
- koriander
- sesamzaad geroosterd
- 25 g komkommer
Marinade:
- 1/2 limoen
- 1 bij 1 cm gember
- 1 el vissaus
- 2 el kikkoman sojasaus
- 1/2 stengel lente ui
- 1/2 rode pepertje
- 1 teentje knoflook
- 1 el witte wijn azijn
- el olijfolie
Bereidingswijze
Snijd het lente uitje en de gember fijn, pers de knoflook en meng alle ingrediënten voor de marinade samen.
Laat de biefstuk hierin marineren voor het liefst een paar uur.
Bak dan de biefstuk om en om voor 2 minuten, schep af ent toe was saus over de biefstuk, maar laat de biefstuk verder met rust.
Snijd de groenten in stukjes en bak het met de biefstuk mee.
Na de 4 minuten laat je de biefstuk rusten in aluminiumfolie voor een aantal minuten.
Snijd dan de biefstuk in platjes en maak het bord op met de groenten.
Maak het af met wat koriander en sesamzaadjes.
Na het bakken van de biefstuk en groenten de overgebleven jus niet weggooien.
Dit is namelijk heerlijke jus voor over de biefstuk!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, beef, biefstuk, teriyaki,