Wednesday Challenge Day Beef Teriyaki

Ik heb deze overheerlijk beef Teriyaki gemaakt voor de challenge deze week. Heerlijke biefstuk met een smaakvolle marinade. Genieten geblazen!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wednesday Challenge Day Beef Teriyaki

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 4.3 g khd per portie

Omschrijving

Probeer deze teriyaki saus voor een smakelijk afwisseling!


Ingrediënten

  • 1/6 courgette
  • 1 kastanje champignon
  • 10 taugétjes
  • 1/6 rode paprika
  • koriander
  • sesamzaad geroosterd
  • komkommer

Marinade:

  • 1/2 limoen
  •  1 bij 1 cm gember
  •  1 el vissaus
  •  2 el kikkoman sojasaus
  •  1/2 stengel lente ui
  •  1/2 rode pepertje
  •  1 teentje knoflook
  •  1 el witte wijn azijn
  •   el olijfolie

Bereidingswijze

Snijd het lente uitje en de gember fijn, pers de knoflook en meng alle ingrediënten voor de marinade samen.
Laat de biefstuk hierin marineren voor het liefst een paar uur.
Bak dan de biefstuk om en om voor 2 minuten, schep af ent toe was saus over de biefstuk, maar laat de biefstuk verder met rust.
Snijd de groenten in stukjes en bak het met de biefstuk mee.
Na de 4 minuten laat je de biefstuk rusten in aluminiumfolie voor een aantal minuten.
Snijd dan de biefstuk in platjes en maak het bord op met de groenten.
Maak het af met wat koriander en sesamzaadjes.

Na het bakken van de biefstuk en groenten de overgebleven jus niet weggooien.
Dit is namelijk heerlijke jus voor over de biefstuk!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, beef, biefstuk, teriyaki,

3 Comments

  1. Laurentina

    het vlees staat niet bij de ingredieenten opgenoemd

  2. Hmmm ziet lekker uit.
    Welke vissaus gebruik je? ?☺

    Mbt je week menu’s uit het boek
    mag je trouwens deze door elkaar gooien of andere recepten uit het boek gebruiken? Of kloppen dan de max. khd per dag niet meer?

    • Hoi Peetje,

      Ik gebruik de vissaus die je tegenwoordig bij de AH kunt kopen. ☺️ En wat betreft de weekmenu’s: Je kunt er altijd een eigen draai aan geven. Als het maar in je dagtotaal van 20-30 khd past ☺️

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.