Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Billionaire bananen shortbread!

  • Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
  • Porties: 12 stukjes
  • Aantal koolhydraten: 4 g khd per stuk


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c. Meng de ingrediënten voor het koekjesdeeg tot een egaal mengsel, schep het in de bakvorm, druk het aan met een rubberen spatel en bak het 25 minuten goudbruin in de oven.

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de rest van de karamel ingrediënten erbij. Breng het aan de kook en zet het vuur lager totdat het pruttelt. Blijf regelmatig roeren tot een mooi karamel structuur en kleur. (dit kan ongeveer 20-30 minuten duren).

Verdeel de karamel over de koek zodra de koek is afgekoeld, verdeel de banaan in plakjes over de karamel en laat het in de koelkast uitharden.

Smelt de chocolade in aparte kommetjes au-bain marie. Schep de purechocolade over de karamel met daaroverheen de witte chocolade. (Het ziet er leuk uit als je de witte chocolade speels over de melkchocolade verdeeld).

Laat de millionaire shortbread in de koelkast uitharden voordat je het aansnijd.


Sleutelwoorden: millionaire, shortbread, banaan, banana, karamel, caramel, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, lowcarb