Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 4 el boter
- 4 eieren
- 25 g erythritol (klik)
- 150 g Griekse yoghurtÂ
- 150 g amandelmeel (klik)
- 50 g kokosmeel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/2 tl zout
- 18 g cacaopoeder
- 2 tl vanille-extract (klik)
Roomkaas laagjes:
- 180 g roomkaas
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 10 g erythritol (klik)
- 1/2 el cacaopoeder
Optioneel, bosbessen, frambozen, aardbei als garnering
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180c. Smelt de boter, meng alle ingrediënten van het cakebeslag bij elkaar en meng het goed door elkaar.
Vet een springvorm in met boter en bak de cake 30 minuten in de oven
Maak ondertussen de roomkaas creme door de roomkaas te mengen met de vanille en erythritol. Ik heb vervolgens de roomkaas in tweeën verdeeld en in 1 helft de cacaopoeder gemengd voor een leuke kleurafwisseling. Als de cake klaar is en afgekoeld, snijd je de cake in twee plakken. Smeer een laagje creme zonder cacaopoeder op een plak en de laag met cacaopoeder op het andere plak.
Leg de plakken op elkaar en top de cake met de resterende creme. Garneer de taart met bessen, aardbeien of frambozen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, taart, gebak