Gisteren was ik jarig en heb ik deze heerlijke taart gebakken! Hij was heerlijk en is eenvoudig om klaar te maken. perfect voor een feestelijke gelegenheid!
Klik hier voor meer heerlijke taart recepten!
Print
Chocolade taart!
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 1.8 khd per punt
Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 4 el boter
- 4 eieren
- 25 g erythritol (klik)
- 150 g Griekse yoghurt
- 150 g amandelmeel (klik)
- 50 g kokosmeel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/2 tl zout
- 18 g cacaopoeder
- 2 tl vanille-extract (klik)
Roomkaas laagjes:
- 180 g roomkaas
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 10 g erythritol (klik)
- 1/2 el cacaopoeder
Optioneel, bosbessen, frambozen, aardbei als garnering
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180c. Smelt de boter, meng alle ingrediënten van het cakebeslag bij elkaar en meng het goed door elkaar.
Vet een springvorm in met boter en bak de cake 30 minuten in de oven
Maak ondertussen de roomkaas creme door de roomkaas te mengen met de vanille en erythritol. Ik heb vervolgens de roomkaas in tweeën verdeeld en in 1 helft de cacaopoeder gemengd voor een leuke kleurafwisseling. Als de cake klaar is en afgekoeld, snijd je de cake in twee plakken. Smeer een laagje creme zonder cacaopoeder op een plak en de laag met cacaopoeder op het andere plak.
Leg de plakken op elkaar en top de cake met de resterende creme. Garneer de taart met bessen, aardbeien of frambozen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, taart, gebak
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Lekker, ga ik zeker proberen. En alsnog gefeliciteerd ? met je verjaardag.
Dankjewel Christine!
Hartelijk bedankt voor dit heerlijk recept
groetjes van Gonnie
Heerlijk..alleen heb ik 250 gr roomkaas gebruikt maar krijg echt niet zo n dikke laag er tussen en erop zoals bij jou..wat doe ik fout? Haha. Heb er geschaafde 85%chocola overheen gedaan, helemaal geweldig. Bedankt!!
Ohh dan gewoon meer roomkaas gebruiken S! ? Geraspte chocolade lijkt me ook smullen zeg!
Die ziet er super uit!
Met boter bedoel je dan gewoon margarine?
Ik heb Sukrin in huis kan ik dat ook gebruiken ipv stevia ?
Ik gebruik in baksels meestal roomboter Evelien! ☺️
En Sukrin kan ook prima! ✨
I feel so much happier now I unrdnstaed all this. Thanks!
Kan je in plaats van de amandelmelk ook bijvoorbeeld slagroom gebruiken?
Hoi Oahn,
hoe groot is was jouw bakvorm voor dit recept??
Gr Ixchel