Birthday Chocolate cake!

Gisteren was ik jarig en heb ik deze heerlijke taart gebakken! Hij was heerlijk en is eenvoudig om klaar te maken. perfect voor een feestelijke gelegenheid! 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade taart!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 1.8 khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Roomkaas laagjes:

Optioneel, bosbessen, frambozen, aardbei als garnering


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180c. Smelt de boter, meng alle ingrediënten van het cakebeslag bij elkaar en meng het goed door elkaar.
Vet een springvorm in met boter en bak de cake 30 minuten in de oven
Maak ondertussen de roomkaas creme door de roomkaas te mengen met de vanille en erythritol. Ik heb vervolgens de roomkaas in tweeën verdeeld en in 1 helft de cacaopoeder gemengd voor een leuke kleurafwisseling. Als de cake klaar is en afgekoeld, snijd je de cake in twee plakken. Smeer een laagje creme zonder cacaopoeder op een plak en de laag met cacaopoeder op het andere plak.
Leg de plakken op elkaar en top de cake met de resterende creme. Garneer de taart met bessen, aardbeien of frambozen.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, taart, gebak

11 Comments

  1. Christine

    Lekker, ga ik zeker proberen. En alsnog gefeliciteerd ? met je verjaardag.

  2. gonnie van eeuwijk

    Hartelijk bedankt voor dit heerlijk recept
    groetjes van Gonnie

  3. Heerlijk..alleen heb ik 250 gr roomkaas gebruikt maar krijg echt niet zo n dikke laag er tussen en erop zoals bij jou..wat doe ik fout? Haha. Heb er geschaafde 85%chocola overheen gedaan, helemaal geweldig. Bedankt!!

  4. Die ziet er super uit!
    Met boter bedoel je dan gewoon margarine?
    Ik heb Sukrin in huis kan ik dat ook gebruiken ipv stevia ?

  5. I feel so much happier now I unrdnstaed all this. Thanks!

  6. Kan je in plaats van de amandelmelk ook bijvoorbeeld slagroom gebruiken?

  7. Hoi Oahn,

    hoe groot is was jouw bakvorm voor dit recept??

    Gr Ixchel

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.