Gisteren was ik jarig en heb ik deze heerlijke taart gebakken! Hij was heerlijk en is eenvoudig om klaar te maken. perfect voor een feestelijke gelegenheid!
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Klik hier voor meer heerlijke taart recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintChocolade taart!
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 1.8 khd per punt
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 4 el boter
- 4 eieren
- 25 g erythritol (klik)
- 150 g Griekse yoghurt
- 150 g amandelmeel (klik)
- 50 g kokosmeel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/2 tl zout
- 18 g cacaopoeder
- 2 tl vanille-extract (klik)
Roomkaas laagjes:
- 180 g roomkaas
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 10 g erythritol (klik)
- 1/2 el cacaopoeder
Optioneel, bosbessen, frambozen, aardbei als garnering
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180c. Smelt de boter, meng alle ingrediënten van het cakebeslag bij elkaar en meng het goed door elkaar.
Vet een springvorm in met boter en bak de cake 30 minuten in de oven
Maak ondertussen de roomkaas creme door de roomkaas te mengen met de vanille en erythritol. Ik heb vervolgens de roomkaas in tweeën verdeeld en in 1 helft de cacaopoeder gemengd voor een leuke kleurafwisseling. Als de cake klaar is en afgekoeld, snijd je de cake in twee plakken. Smeer een laagje creme zonder cacaopoeder op een plak en de laag met cacaopoeder op het andere plak.
Leg de plakken op elkaar en top de cake met de resterende creme. Garneer de taart met bessen, aardbeien of frambozen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, taart, gebak
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Lekker, ga ik zeker proberen. En alsnog gefeliciteerd ? met je verjaardag.
Dankjewel Christine!
Hartelijk bedankt voor dit heerlijk recept
groetjes van Gonnie
Heerlijk..alleen heb ik 250 gr roomkaas gebruikt maar krijg echt niet zo n dikke laag er tussen en erop zoals bij jou..wat doe ik fout? Haha. Heb er geschaafde 85%chocola overheen gedaan, helemaal geweldig. Bedankt!!
Ohh dan gewoon meer roomkaas gebruiken S! ? Geraspte chocolade lijkt me ook smullen zeg!
Die ziet er super uit!
Met boter bedoel je dan gewoon margarine?
Ik heb Sukrin in huis kan ik dat ook gebruiken ipv stevia ?
Ik gebruik in baksels meestal roomboter Evelien! ☺️
En Sukrin kan ook prima! ✨
Wat een geweldige cake. Ik wil hem maken voor de verjaardag van mijn dochter en mezelf. Maar ik vroeg me af hoeveel stevia je gebruikt in de vulling.
I feel so much happier now I unrdnstaed all this. Thanks!
Kan je in plaats van de amandelmelk ook bijvoorbeeld slagroom gebruiken?
Hoi Oahn,
hoe groot is was jouw bakvorm voor dit recept??
Gr Ixchel
Hallo Oanh ik ben mij voor het eerst aan het verdiepen in koolhydraat arme voeding ivm diabetes. Heb het een en ander al uit jouw boeken gemaakt. Tot nu toe heel lekker. Wil nu een van je taarten maken van je site. Wat gebruik jij voor de roomkaas in je recepten? Groetjes Anouk
wat voor roomkaas gebruik je? Monchou, mascarpone of gewoon van philedelphia
Hi,
Dit ziet er super uit, maar is voor ons beetje veel voor ons. Kan dit eventueel ingevroren worden of blijft de taart dan niet goed?