Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Boboti!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 2 personen
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd per persoon

Omschrijving

Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de boboti!


Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen
  • 30 g uien
  • 30 g kastanjechampignons
  • 300 g gehakt
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje kerriepoeder
  • snufje gemalen korianderzaad
  • snufje gemalen gemberwortel
  • snufje kaneel
  • snufje peper
  • 3 eieren
  • 125 ml ongezoete amandelmelk

Bereidingswijze

Snijd de uiteinden van de sperziebonen en blancheer de boontjes beetgaar in een pan met water.
Snijd de uien en champignons in blokjes en fruit de ui in een pan met kokosolie. Voeg na enkele minuten het gehakt en de kruiden toe en rul het gehakt.
Bak de champignons en de sperziebonen de laatste 3 minuten mee en schep het geheel in een ovenschaal.
Verwarm de oven op 160c.
Kluts de eieren samen met de melk en voeg nog een beetje van alle kruiden toe aan het eimengsel en giet het bij de rest in de ovenschaal.
Bak de boboti tot slot 25 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, boboti, sperziebonen, oven, ovenschotel, gehakt