Gisteren heb ik de bloemkoolfrietjes gemaakt naar aanleiding van de Back Home Challenge! Daarna ben ik doorgegaan met een flopper van Pastel de Nata’s. Maar gelukkig ben ik wel heullll blij geworden van de derde Challenge die ik gemaakt heb, namelijk deze boboti!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBoboti!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 2 personen
- Aantal koolhydraten: 8 g khd per persoon
Omschrijving
Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de boboti!
Ingrediënten
- 250 g sperziebonen
- 30 g uien
- 30 g kastanjechampignons
- 300 g gehakt
- snufje knoflookpoeder
- snufje kerriepoeder
- snufje gemalen korianderzaad
- snufje gemalen gemberwortel
- snufje kaneel
- snufje peper
- 3 eieren
- 125 ml ongezoete amandelmelk
Bereidingswijze
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en blancheer de boontjes beetgaar in een pan met water.
Snijd de uien en champignons in blokjes en fruit de ui in een pan met kokosolie. Voeg na enkele minuten het gehakt en de kruiden toe en rul het gehakt.
Bak de champignons en de sperziebonen de laatste 3 minuten mee en schep het geheel in een ovenschaal.
Verwarm de oven op 160c.
Kluts de eieren samen met de melk en voeg nog een beetje van alle kruiden toe aan het eimengsel en giet het bij de rest in de ovenschaal.
Bak de boboti tot slot 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, boboti, sperziebonen, oven, ovenschotel, gehakt
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Geweldig, dat staat deze week op ons menu! We aten het wel eens met zo’n, al lang verbannen, wereldgerecht. Ben benieuwd naar de smaak…. wordt vervolgd.
Jaaa superleuk! Ik ben benieuwd wat je van de boboti gaat vinden! 🥰
Jaaaaa ik ben ook benieuwd wat je er van gaat vinden! 🤗
Oooo deze ga ik van de week maken!! Jammie
Superleuk!! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden! 🤗
Ik ga het vandaag maken. Ben erg benieuwd. Vind de hoeveelheid uien zo laag. Boboti is heerlijk en benieuwd of dit recept de echte evenaart
Kan je dit ook met een andere groente maken ?
Ik vind bonen niets zo lekker
Jazeker! Bloemkool, broccoli bijvoorbeeld lijkt mij ook heerlijk! 🤗
Sperziebonen dop je niet volgens mij, maar je rengt ze. Doppen doe je met tuinbonen.
Je hebt gelijk! 😂
Kan de melk vervangen worden door slagroom? Blijven de koolhydraten dan hetzelfde?
Kan de melk vervangen worden door slagroom? Blijven de koolhydraten dan hetzelfde?
Sperziebonen dop je niet volgens mij, maar je rengt ze. Doppen doe je met tuinbonen.
Mag ongezoete sojamelk ook inplaatst ban amandelmelk?
Zeker! 🤗
Top
Kan de melk vervangen worden door slagroom? Blijven de koolhydraten dan hetzelfde?
…volgens mij werden er in dat wereldgerecht ook appels gebruikt? of vergis ik mij? (ik ga m evengoed proberen hoor… 😁😁)
Heb het gemaakt maar vond het nog een beetje flauw. Misschien te weinig gekruid (“snufje” wat letterlijk genomen 🙂 Heb er sambal bij gedaan
Dit gaan we vanavond eten. Ik ben heel benieuwd, maar smaakt vast weer fantastisch. Morgen staat de broccoli zalm ovenschotel op het menu.
Is dit echt voor 2 personen ? Minder dan 200 gr groenten pp
Wat lekker! Dit gaan we vaker eten en dit is ook makkelijk te maken voor als we veel eters krijgen.
Heerlijk we hebben dit gemaakt. Alleen vergat ik het zout en we hebben halfomhalf gehakt gebruikt. Of adviseer je rundergehakt in je recepten?