Boboti!

Gisteren heb ik de bloemkoolfrietjes gemaakt naar aanleiding van de Back Home Challenge! Daarna ben ik doorgegaan met een flopper van Pastel de Nata’s. Maar gelukkig ben ik wel heullll blij geworden van de derde Challenge die ik gemaakt heb, namelijk deze boboti!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Boboti!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 2 personen
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd per persoon

Omschrijving

Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de boboti!


Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen
  • 30 g uien
  • 30 g kastanjechampignons
  • 300 g gehakt
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje kerriepoeder
  • snufje gemalen korianderzaad
  • snufje gemalen gemberwortel
  • snufje kaneel
  • snufje peper
  • 3 eieren
  • 125 ml ongezoete amandelmelk

Bereidingswijze

Snijd de uiteinden van de sperziebonen en blancheer de boontjes beetgaar in een pan met water.
Snijd de uien en champignons in blokjes en fruit de ui in een pan met kokosolie. Voeg na enkele minuten het gehakt en de kruiden toe en rul het gehakt.
Bak de champignons en de sperziebonen de laatste 3 minuten mee en schep het geheel in een ovenschaal.
Verwarm de oven op 160c.
Kluts de eieren samen met de melk en voeg nog een beetje van alle kruiden toe aan het eimengsel en giet het bij de rest in de ovenschaal.
Bak de boboti tot slot 25 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, boboti, sperziebonen, oven, ovenschotel, gehakt

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

23 Comments

  1. Avatar foto

    Geweldig, dat staat deze week op ons menu! We aten het wel eens met zo’n, al lang verbannen, wereldgerecht. Ben benieuwd naar de smaak…. wordt vervolgd.

  2. Avatar foto

    Oooo deze ga ik van de week maken!! Jammie

  3. Avatar foto
    Sylvia Florijn

    Kan je dit ook met een andere groente maken ?
    Ik vind bonen niets zo lekker

  4. Avatar foto

    Sperziebonen dop je niet volgens mij, maar je rengt ze. Doppen doe je met tuinbonen.

  5. Avatar foto

    Kan de melk vervangen worden door slagroom? Blijven de koolhydraten dan hetzelfde?

  6. Avatar foto

    Sperziebonen dop je niet volgens mij, maar je rengt ze. Doppen doe je met tuinbonen.

  7. Avatar foto

    Mag ongezoete sojamelk ook inplaatst ban amandelmelk?

  8. Avatar foto

    Top

  9. Avatar foto

    Kan de melk vervangen worden door slagroom? Blijven de koolhydraten dan hetzelfde?

  10. Avatar foto
    Tonny van Koert

    …volgens mij werden er in dat wereldgerecht ook appels gebruikt? of vergis ik mij? (ik ga m evengoed proberen hoor… 😁😁)

  11. Avatar foto

    Heb het gemaakt maar vond het nog een beetje flauw. Misschien te weinig gekruid (“snufje” wat letterlijk genomen 🙂 Heb er sambal bij gedaan

  12. Avatar foto

    Dit gaan we vanavond eten. Ik ben heel benieuwd, maar smaakt vast weer fantastisch. Morgen staat de broccoli zalm ovenschotel op het menu.

  13. Avatar foto

    Is dit echt voor 2 personen ? Minder dan 200 gr groenten pp

  14. Avatar foto
    Karin Michies

    Wat lekker! Dit gaan we vaker eten en dit is ook makkelijk te maken voor als we veel eters krijgen.

  15. Avatar foto

    Heerlijk we hebben dit gemaakt. Alleen vergat ik het zout en we hebben halfomhalf gehakt gebruikt. Of adviseer je rundergehakt in je recepten?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.