Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 300 gram boerenkool
- 1 rookworst
- 1 bouillonblokje (rund)
- 1 bouillonblokje (groente)
- 1 ui
- 150 gram spekblokjes
- snufje peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes en kook het met het groentebouillonblokje beetgaar in een ruime pan met kokend water.
Voeg in de laatste 5 minuten de boerenkool bij de bloemkool in de pan en giet het na de 5 minuten af.
Druk zoveel mogelijk vocht uit om te voorkomen dat de stamppot te waterig wordt.
Bak ondertussen de spekblokjes met een half gesneden uitje.
Stamp de bloemkool en boerenkool fijn met een stamper en voeg de knoflookpoeder, peper en nootmuskaat toe.
Maak de jus door een half uitje in wat boter te bakken. Voeg een runderbouillonblokje toe met wat kokend water.
Maak de rookworst volgens de bereidingswijze en serveer het met de boerenkool, gebakken spekjes en jus.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, boerenkool, worst, spek, stamppot,