Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Boerenkool met worst

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3 personen
  • Aantal koolhydraten: 11.7 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 300 gram boerenkool
  • 1 rookworst
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 1 ui
  • 150 gram spekblokjes
  • snufje peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook het met het groentebouillonblokje beetgaar in een ruime pan met kokend water.
Voeg in de laatste 5 minuten de boerenkool bij de bloemkool in de pan en giet het na de 5 minuten af.
Druk zoveel mogelijk vocht uit om te voorkomen dat de stamppot te waterig wordt.

Bak ondertussen de spekblokjes met een half gesneden uitje.

Stamp de bloemkool en boerenkool fijn met een stamper en voeg de knoflookpoeder, peper en nootmuskaat toe.

Maak de jus door een half uitje in wat boter te bakken. Voeg een runderbouillonblokje toe met wat kokend water.

Maak de rookworst volgens de bereidingswijze en serveer het met de boerenkool, gebakken spekjes en jus.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, boerenkool, worst, spek, stamppot,