Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bonensoep

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 5 porties
  • Aantal koolhydraten: 12,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 25 g uien
  • 1 teen knoflook
  • 100 g prei
  • 175 g selderij
  • 400 g knolselderij
  • 240 g bonen uit blik (uitgelekt)
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • zout
  • 1 bouillonblokje
  • 750 ml water
  • 300 g sucadelappen

Bereidingswijze

Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Snijd de prei in ringen, de selderij in stukjes, schil de knolselderij en snijd het in blokjes.
Was de bonen en laat het uitlekken.
Fruit de ui en knoflook in een soeppan met een scheutje olie.
Voeg de prei, selderij en knolselderij toe en bak het enkele minuten.
Voeg de bonen, laurier, bouillon, water en de sucadelappen toe en wat peper en zout naar smaak.

Breng het geheel aan de kook en draai het vuur zacht.
Laat de soep pruttelen totdat de sucadelappen mals zijn gekookt.
Verwijder de laurierblaadjes, wat boontjes en de sucadelappen en pureer de soep.
Voeg de sucadelapjes, boontjes en laurier weer toe en schep de soep op.
Garneer de soep met wat vers gesneden prei ringen.


Sleutelwoorden: soep, bonensoep, bonen, bruine, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, snert,