Bonensoep

Ik begin eerst even met een super leuke reminder!

Via Facebook en degene zich hebben ingeschreven op de nieuwsbrief hebben het vast al gezien. Mijn nieuwste boeken 6 & 7 staan namelijk, net als de boeken 1 t/m 5 ook in de aanbieding! Ideaal om te vragen voor de feestdagen, voor extra steun en inspiratie alvast voor het nieuwe jaar of als je de boeken gewoon graag nog in je bezit wilt hebben.

Als leuk extraatje signeer ik de boeken die bij mijn winkeltje besteld worden met een persoonlijke boodschap. Schrijf dan bij de opmerkingen eventueel een speciaal verzoek!

Bestel hier mijn nieuwe boeken met korting!

___________

Ik heb vandaag deze heerlijke bonensoep gemaakt! Het is een perfect soepje voor de koudere dagen want hij warmt je lekker op en hij is goed gevuld. Ik heb gekozen voor bonen uit blik, zodat het soepje sneller klaar zou zijn. Bonen bevat best wat koolhydraten wat deze soep eerder koolhydraatbeperkt maakt. Als je strenger koolhydraatarm eet kun je kiezen om de bonen te vervangen met andere groenten. Broccoli, pastinaak, peen, courgette. Alles past er eigenlijk wel bij! Ik heb de soep grof gepureerd omdat ik van stukjes hou. Heerlijk!

Klik hier voor meer soep recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bonensoep

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 5 porties
  • Aantal koolhydraten: 12,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 25 g uien
  • 1 teen knoflook
  • 100 g prei
  • 175 g selderij
  • 400 g knolselderij
  • 240 g bonen uit blik (uitgelekt)
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • zout
  • 1 bouillonblokje
  • 750 ml water
  • 300 g sucadelappen

Bereidingswijze

Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Snijd de prei in ringen, de selderij in stukjes, schil de knolselderij en snijd het in blokjes.
Was de bonen en laat het uitlekken.
Fruit de ui en knoflook in een soeppan met een scheutje olie.
Voeg de prei, selderij en knolselderij toe en bak het enkele minuten.
Voeg de bonen, laurier, bouillon, water en de sucadelappen toe en wat peper en zout naar smaak.

Breng het geheel aan de kook en draai het vuur zacht.
Laat de soep pruttelen totdat de sucadelappen mals zijn gekookt.
Verwijder de laurierblaadjes, wat boontjes en de sucadelappen en pureer de soep.
Voeg de sucadelapjes, boontjes en laurier weer toe en schep de soep op.
Garneer de soep met wat vers gesneden prei ringen.


Sleutelwoorden: soep, bonensoep, bonen, bruine, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, snert,

Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?


Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.