Ingrediënten
Cake:
- 175 g Griekse yoghurt
- 4 eieren
- 100 g amandelmeel (klik)
- 20 g kokosmeel (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 tl citroenrasp
- 1 afgestreken el kaneel (optioneel)
- 20 g gedroogde cranberry’s (optioneel)
- 20 g rozijnen (optioneel)
Glazuur:
- 40 g poedersuikervervanger (klik)
- 10 ml citroensap
Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten voor de cake tot een luchtig beslag.
Voeg als laatst de boter, cranberry’s en rozijnen toe.
Verwarm de oven op 160c.
Bak de cake 40-45 minuten in de oven. Check of de cake gaar is met behulp van een sate prikker.
Als je de sate prikker in het midden van de cake prikt, moet de prikker er droog uit komen.
Bedek de cake eventueel met bakpapier als de cake te bruin wordt.
Maak het glazuur door de poedersuikervervanger te mengen met het citroensap.
Verdeel het glazuur over de cake.
Sleutelwoorden: cake, cranberries, kerst, pasen, citroen, glazuur, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, low carb, keto,