Cake met citroenglazuur

Vandaag heb ik heerlijke recepten gemaakt voor de challenge waaronder deze verrukkelijke cake! Hij is lekker luchtig en zacht geworden en super lekker met gedroogde cranberry’s en rozijnen. Daardoor is de cake koolhydraatbeperkt, maar eenvoudig koolhydraatarm te maken door de gedroogde vruchten te vervangen met bijvoorbeeld bevroren rood fruit. Ik heb er een fris en smaakvol citroen glazuurtje bij gemaakt, een heerlijke combinatie!

Ik heb de cake gebakken met deze bakvorm.

Klik hier voor meer cake recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cake met citroenglazuur

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 8 plakjes
  • Aantal koolhydraten: 1,8 g khd per plak (exclusief cranberry’s en rozijnen) 4,8 g khd per plak (inclusief cranberries en rozijnen)

Ingrediënten

Cake:

Glazuur:

 


Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten voor de cake tot een luchtig beslag.
Voeg als laatst de boter, cranberry’s en rozijnen toe.
Verwarm de oven op 160c.
Bak de cake 40-45 minuten in de oven. Check of de cake gaar is met behulp van een sate prikker.
Als je de sate prikker in het midden van de cake prikt, moet de prikker er droog uit komen.
Bedek de cake eventueel met bakpapier als de cake te bruin wordt.

Maak het glazuur door de poedersuikervervanger te mengen met het citroensap.
Verdeel het glazuur over de cake.


Sleutelwoorden: cake, cranberries, kerst, pasen, citroen, glazuur, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, low carb, keto,

Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.