Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 25 g uien
- 10 g tomatenpuree
- 1/2 tl kerriepoeder
- klein snufje chilipoeder
- 2 el kokosolie
- 50 g rode paprika
- 50 g pindakaas (klik)
- 10 ml sojasaus
- 150 ml water
- 25 g tauge
Garnering:
- koriander
- sesamzaadjes
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes en de knoflook en ui fijn.
Bak de kip met de knoflook, ui, tomatenpuree, kerriepoeder en chilipoeder in een pan met kokosolie.
Snijd de paprika in plakjes en voeg het na enkele minuten met de pindakaas, sojasaus en water bij de kip in de pan.
Bak de kip gaar en voeg in de laatste minuut de taugé toe.
Garneer de chicken tonight satesaus met verse koriander en sesamzaadjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sate, chicken, tonight, nasi, satesaus,