Deze week heb ik de satésaus gemaakt van de bekende chicken tonight potjes. Ik ga het vanavond eten met deze nasi. Sate met nasi vind ik namelijk een heerlijke combinatie! Ik heb al stiekem geproefd en het smaakt verrukkelijk! Door de sambal heeft het een beetje pit. Een beetje romig door de pindakaas en vol smaak! Daarnaast is het makkelijk om te maken, dus helemaal perfect voor de doordeweekse dag.
Maak in een handomdraai rijst van broccoli of bloemkool met deze trommelrasp!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintChicken tonight sate saus!
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 5,6 g khd per portie
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 25 g uien
- 10 g tomatenpuree
- 1/2 tl kerriepoeder
- klein snufje chilipoeder
- 2 el kokosolie
- 50 g rode paprika
- 50 g pindakaas (klik)
- 10 ml sojasaus
- 150 ml water
- 25 g tauge
Garnering:
- koriander
- sesamzaadjes
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes en de knoflook en ui fijn.
Bak de kip met de knoflook, ui, tomatenpuree, kerriepoeder en chilipoeder in een pan met kokosolie.
Snijd de paprika in plakjes en voeg het na enkele minuten met de pindakaas, sojasaus en water bij de kip in de pan.
Bak de kip gaar en voeg in de laatste minuut de taugé toe.
Garneer de chicken tonight satesaus met verse koriander en sesamzaadjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sate, chicken, tonight, nasi, satesaus,