Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade cake met choco frosting

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 6 plakjes
  • Aantal koolhydraten: 2,3 g khd per plak

Ingrediënten

Cake:

Frosting:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Mix alle ingrediënten voor de cake (behalve de boter) tot een luchtig beslag.
Voeg als laatst de boter toe en schep het geheel in de bakvorm.
Bak de cake 40-45 minuten in de oven. Check of de cake gaar is met behulp van een sate prikker.
Als je de sate prikker in het midden van de cake prikt, moet de prikker er droog uit komen.

Maak de frosting door de boter te smelten in de pan. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer het tot een glanzend glazuur.

Verdeel het glazuur over de cake zodra deze is afgekoeld en serveer de cake met vers fruit.


Sleutelwoorden: chocolade, cake, chocoladecake, low carb, koolhydraatarm, frosting