Vandaag heb ik een heerlijke chocoladecake gemaakt met chocolade frosting. Hij is makkelijk om te maken en de frosting is ook in een handomdraai gemaakt. De cake is verrukkelijk bij de koffie of thee en is eenvoudig in plakjes in te vriezen. Je kunt de cake een andere smaak geven door de cacaopoeder te vervangen met bijvoorbeeld koekkruiden, kaneel, citroen, heerlijke fruit stukjes of bijvoorbeeld gewoon klassiek met alleen vanille.
Ik heb de chocolade cake gebakken met deze bakvorm.
Klik hier voor meer cake recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintChocolade cake met choco frosting
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 6 plakjes
- Aantal koolhydraten: 2,3 g khd per plak
Ingrediënten
Cake:
- 175 g Griekse yoghurt
- 4 eieren
- 100 g amandelmeel (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 20 g cacaopoeder
Frosting:
- 20 g roomboter
- 5 g cacaopoeder
- 10 ml ongezoete melk
- 50 g poedersuikervervanger (klik)
- 0,5 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix alle ingrediënten voor de cake (behalve de boter) tot een luchtig beslag.
Voeg als laatst de boter toe en schep het geheel in de bakvorm.
Bak de cake 40-45 minuten in de oven. Check of de cake gaar is met behulp van een sate prikker.
Als je de sate prikker in het midden van de cake prikt, moet de prikker er droog uit komen.
Maak de frosting door de boter te smelten in de pan. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer het tot een glanzend glazuur.
Verdeel het glazuur over de cake zodra deze is afgekoeld en serveer de cake met vers fruit.
Sleutelwoorden: chocolade, cake, chocoladecake, low carb, koolhydraatarm, frosting
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?