Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade mousse

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten opstijven
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per portie


Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de slagroom met de erythritol en vanille lobbig.
Klop het eitje au bain-marie luchtig. (laat het niet te heet worden, anders schift het ei)

Meng de chocolade luchtig door het eimengsel en spatel de slagroom erbij.
Meng het tot een luchtig en gladde mousse.

Verdeel de mousse over twee glaasjes, hak de witte chocolade in stukjes en garneer de mousse met de witte chocolade.

Laat de mousse minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.


Notities

Mix de slagroom niet te lang. Zo krijg je namelijk een grof en boterige mousse.

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, chocolade, mousse, dessert,