Ik heb gisteren deze heerlijke zachte chocolade mousse gemaak met weinig ingrediënten en helemaal niet moeilijk. Ideaal voor zoete cravings tussendoor of als lekker dessert. Je kunt het ook perfect van tevoren klaarmaken omdat het in de koelkast moet opstijven. Dat maakt dit dessert een uitstekend lekkernijtje om voor te schotelen als je een etentje organiseert!
Klik hier voor meer zoete recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintChocolade mousse
- Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten opstijven
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per portie
Ingrediënten
- 75 g chocolade (klik)
- 120 ml slagroom
- 20 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1 ei
Garnering:
Bereidingswijze
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de slagroom met de erythritol en vanille lobbig.
Klop het eitje au bain-marie luchtig. (laat het niet te heet worden, anders schift het ei)
Meng de chocolade luchtig door het eimengsel en spatel de slagroom erbij.
Meng het tot een luchtig en gladde mousse.
Verdeel de mousse over twee glaasjes, hak de witte chocolade in stukjes en garneer de mousse met de witte chocolade.
Laat de mousse minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.
Notities
Mix de slagroom niet te lang. Zo krijg je namelijk een grof en boterige mousse.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, chocolade, mousse, dessert,
Heb je mijn ebook Snelle en makkelijke recepten al gezien?