Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade vanille cakerolletjes!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 7 porties
  • Aantal koolhydraten: 1 g khd per portie


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150c.
Smelt de boter met de roomkaas in de magnetron en roer de vanille en erythritol erbij.
Splits de eieren, meng de eidooiers door het roomkaasmengsel en mix de eiwitten stijf met een snufje zout en wijnsteenbakpoeder.
Bekleed de bakvorm met bakpapier. (het bakpapier wordt flexibel als je het papier kreukt)
Spatel het roomkaasmengsel luchtig door de stijfgeklopte eiwitten.
Schep 2 el van het roomkaasmengsel apart en meng het cacaopoeder erdoor.
Verspreid de rest van het mengsel in de bakvorm en verdeel het cacaomengsel speels over het cake mengsel.
Bak de cake 20-25 minuten goudbruin in de oven.

Rol de cakerol op wanneer deze nog warm is en laat het afkoelen.
Meng de roomkaas met erythritol en vanille.

Smeer het roomkaasmengsel over de cake en daaroverheen de aardbeienjam.
Rol de cakerol weer op, snijd de cakerol in 7 plakjes en strooi er poedersuikervervanger over.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, suikervrij, keto, lowcarb, cake, cake rol, gebak,