Ingrediënten
- 50 ml ongezoete melk
- 75 g gesmolten roomboter
- 25 g erythritol (klik)
- 1,2 tl vanille-extract (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 150 g amandelmeel (klik)
- 40 g eiwitpoeder (klik)
- 2 eieren
Coating:
- poedersuikervervanger (klik)
- bruine suikervervanger (klik)
- kaneel of koekkruiden
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een stevig beslag en schep het in een spuitzak.
Verwarm een pannetje met een ruime hoeveelheid olie.
Spuit het beslag in churro vormpjes in de verwarmde olie (gebruik eventueel een schaar om ze los te knippen) en draai ze af en toe om totdat ze goudbruin gebakken zijn.
Herhaal dit tot het beslag op is en dip de Churros in een mengsel van poedersuikervervanger, bruinesuikervervanger en/of kaneel of koekkruiden.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, churro, Churros, keto, low carb, oliebollen,