Ingrediënten
Cake:
- 125 g Griekse yoghurt of volle kwark
- 4 eieren
- 200 g amandelmeel (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 30 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g erythritol (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 30 ml citroenrasp
- 40 g bessen
Cheesecake:
- 400 g roomkaas
- 2 eieren
- 1 afgestreken el kaneel
- 2 tl vanille-extract
- 30 g erythritol (klik)
- 40 g bessen of frambozen
Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten voor de cake tot een luchtig beslag.
Voeg als laatst de bessen toe en schep het beslag in de springvorm.
Verwarm de oven op 160c.
Maak cheesecake laag door de roomkaas te mixen met de eieren kaneel en vanille extract.
Verdeel de cheesecake laag over de cake, strooi er nog wat bessen of frambozen over en bak de cake met cheesecake ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: cheesecake, citroen, cake, taart, koolhydraatarm, glutenvrij, gebak,