Gisteren heb ik deze verrukkelijke cake gebakken! Hij heeft een vleug citroen met blauwe bessen en ik heb een romige cheesecake laag erbovenop gemaakt. Een heerlijke combinatie en lekker voor deze heerlijke zonnige zondag! Hij is makkelijk om te maken en leuk om variaties aan te geven. De cake is bijvoorbeeld lekker met kaneel of cacao en de cheesecake laag is ook verrukkelijk met allerlei rood fruit!
Ik heb de cake gebakken met deze hoge keramische springvorm.
Klik hier voor meer cake recepten.
Bekijk mijn boeken hier voor exclusieve recepten!
Heb je mijn ebook makkelijke en toegankelijke recepten al gezien?
PrintCitroen cheesecake
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 12 punten
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per punt
Ingrediënten
Cake:
- 125 g Griekse yoghurt of volle kwark
- 4 eieren
- 200 g amandelmeel (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 30 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g erythritol (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 30 ml citroenrasp
- 40 g bessen
Cheesecake:
- 400 g roomkaas
- 2 eieren
- 1 afgestreken el kaneel
- 2 tl vanille-extract
- 30 g erythritol (klik)
- 40 g bessen of frambozen
Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten voor de cake tot een luchtig beslag.
Voeg als laatst de bessen toe en schep het beslag in de springvorm.
Verwarm de oven op 160c.
Maak cheesecake laag door de roomkaas te mixen met de eieren kaneel en vanille extract.
Verdeel de cheesecake laag over de cake, strooi er nog wat bessen of frambozen over en bak de cake met cheesecake ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: cheesecake, citroen, cake, taart, koolhydraatarm, glutenvrij, gebak,
Wat een heerlijk recept. Maar hoe kom je aan 30 ml citroenrasp. Of bedoel je misschien citroen sap?
Begrijp ik het goed dat beide lagen tegelijk worden gebakken? Niet eerst de cakelaag?
Ja dat klopt Lisette!