Ingrediënten
- 300 g peterseliewortel
- 200 g courgette
- 300 g venkel
- 2 el kokosolie
- snuf knoflookpoeder
- snuf uienpoeder
- snuf peper
- takje tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 groentebouillonblokje
- water
Bereidingswijze
Schil de peterselieworten en snijd het samen met de courgette en venkel in soortegelijke blokken.
Verwarm de kokosolie in een pan en doe de gesneden groenten erbij en voeg de kruiden toe.
Bak het enkele minuten en doe na de paar minuutjes het groentebouillon blokje erbij en water totdat de groenten ruim onder staan.
Kook het ongeveer 20 minuten en verwijder dan de tijm en het laurierblaadje.
Pureer de groenten met een staafmixer en voeg tot slot extra water toe om de soep dunner te krijgen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, wortel, peterselie, soep, wortelpeterselie, peterseliewortel