Creamy peterseliewortel soep!

Ik heb vanochtend alvast een heerlijk soepje gemaakt voor de lunch. Stiekem heb ik al een kommetje op en oh wat kan ik er toch van genieten! Helemaal als het nat en koud is buiten. Je wordt er lekker warm van en het is ook nog super makkelijk om te maken!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Creamy peterseliewortel soep!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd per portie

Ingrediënten

  • 300 g peterseliewortel
  • 200 g courgette
  • 300 g venkel
  • 2 el kokosolie
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf uienpoeder
  • snuf peper
  • takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 groentebouillonblokje
  • water


Bereidingswijze

Schil de peterselieworten en snijd het samen met de courgette en venkel in soortegelijke blokken.
Verwarm de kokosolie in een pan en doe de gesneden groenten erbij en voeg de kruiden toe.
Bak het enkele minuten en doe na de paar minuutjes het groentebouillon blokje erbij en water totdat de groenten ruim onder staan.
Kook het ongeveer 20 minuten en verwijder dan de tijm en het laurierblaadje.
Pureer de groenten met een staafmixer en voeg tot slot extra water toe om de soep dunner te krijgen.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, wortel, peterselie, soep, wortelpeterselie, peterseliewortel

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.