Ingrediënten
- 500 g kippendijen
- 50 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 el kokosolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 11/2 tl laos / gemberpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl citroengras
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl komijn
- 1/4 tl kaneel
- Snufje peper
- Snufje zout
- 175 g champignons
- 100 g snijbonen
- 15 g tomatenpuree
- 25 ml sojasaus
- 2 el azijn
- 50 g pindakaas
- 75 g creme fraiche
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 el sambal (naar wens)
Bereidingswijze
Snijd de kippendijen in blokjes en de uien en knoflook fijn.
Fruit het samen in een pan met kokosolie en voeg alle droge kruiden toe.
Snijd de champignons en snijbonen in stukjes en voeg het met de rest van de ingrediënten bij de kip in de pan.
Laat het geheel sudderen tot de kip mals is gestoofd.