Dit gerecht is een Indonesisch gerecht gemaakt met kippendijen (varkenshaas wordt ook weleens gebruikt) en mij lijkt het ook lekker met stoofvlees. Het is een smaakvol en kruidig gerecht met een pittig randje door de sambal, het is een beetje romig en heeft wat weg van saté door de pindakaas. Als je houdt van kipsaté is dit gerecht een echte must-try!
Heerlijk in combinatie met deze nasi of rijst van bloemkool of broccoli. Je maakt in een handomdraai rijst van groenten met deze veggie ricer! !
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintDuivelsvlees!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 4 personen
- Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per portie
Ingrediënten
- 500 g kippendijen
- 50 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 el kokosolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 11/2 tl laos / gemberpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl citroengras
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl komijn
- 1/4 tl kaneel
- Snufje peper
- Snufje zout
- 175 g champignons
- 100 g snijbonen
- 15 g tomatenpuree
- 25 ml sojasaus
- 2 el azijn
- 50 g pindakaas
- 75 g creme fraiche
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 el sambal (naar wens)
Bereidingswijze
Snijd de kippendijen in blokjes en de uien en knoflook fijn.
Fruit het samen in een pan met kokosolie en voeg alle droge kruiden toe.
Snijd de champignons en snijbonen in stukjes en voeg het met de rest van de ingrediënten bij de kip in de pan.
Laat het geheel sudderen tot de kip mals is gestoofd.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!