Duivelsvlees!

Dit gerecht is een Indonesisch gerecht gemaakt met kippendijen (varkenshaas wordt ook weleens gebruikt) en mij lijkt het ook lekker met stoofvlees. Het is een smaakvol en kruidig gerecht met een pittig randje door de sambal, het is een beetje romig en heeft wat weg van saté door de pindakaas. Als je houdt van kipsaté is dit gerecht een echte must-try!

Heerlijk in combinatie met deze nasi of rijst van bloemkool of broccoli. Je maakt in een handomdraai rijst van groenten met deze veggie ricer! !

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Duivelsvlees!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 4 personen
  • Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 500 g kippendijen
  • 50 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el kokosolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 11/2 tl laos / gemberpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl citroengras
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl kaneel
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • 175 g champignons
  • 100 g snijbonen
  • 15 g tomatenpuree
  • 25 ml sojasaus
  • 2 el azijn
  • 50 g pindakaas (klik)
  • 75 g creme fraiche
  • 35 g bruine suikervervanger (klik)
  • 1 el sambal (naar wens)

Bereidingswijze

Snijd de kippendijen in blokjes en de uien en knoflook fijn.
Fruit het samen in een pan met kokosolie en voeg alle droge kruiden toe.

Snijd de champignons en snijbonen in stukjes en voeg het met de rest van de ingrediënten bij de kip in de pan.

Laat het geheel sudderen tot de kip mals is gestoofd.


Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

8 Comments

  1. Avatar foto

    Hoi lieve Oanh.
    Heeeeeeel knap van jouw dat je enkele keren per week recepten met ons wil delen.Suuuuuuper vind ik dit.Hiervoor was ik ook bij iemand anders ingeschreven,maar telkens keer op keer kreeg ik constant meldingen om te kopen en te kopen en nogmaals te kopen????????
    Bij jouw is dit helemaal niet zo,jij zegt het wel eens een keertje of je verteld in je recepten waar we sommige producten kunnen kopen……maar nooit gepusht ????
    Dus dankjewel dankjewel ???? Oanh.
    En nu genoeg gezeurd want nu ben ik in blijde verwachting aan het wachten op mijn boekie dat ik bij je besteld heb.Boek ZEVEN alweer.Doe zo voort lieve Oanh.
    Knuffels Anita uit België ❤️????

  2. Avatar foto
    Pien van Leeuwen

    Bedoel je echt 1 hele BOL knoflook in dit recept? En moet dat dan verse knoflook of gedroogde?? BVD.

  3. Avatar foto

    Sorry Oahn, ik las het recept niet goed….2 teentjes knoflook, niet ’n hele bol (waar las ik dat dan, haha..) Fijne dag@

  4. Avatar foto

    Als ik het zou maken met rundvlees moet dan nog wat bouillon bij ivm de langere suddertijd?

  5. Avatar foto

    Maar bedoel je nu Laos of djahe?

  6. Avatar foto

    Hoi ipv kokos olie olijfolie ook oke?
    Mvg tess

  7. Avatar foto

    Erg smaakvol, zeker voor herhaling vatbaar

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.