Ingrediënten
Bodem:
- 90 g amandelmeel (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 30 g gesmolten roomboter
Topping:
- 300 g roomkaas
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 20 g erythritol (klik)
- 3 el citroensap
- besjes
- biologische geraspte citroenschil
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een stevig mengsel en verdeel het over de 6 vormpjes.
Druk het goed aan en bak het ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Maak de romige vulling door de roomkaas te mengen met vanille, erythritol en citroensap.
Spuit het romige mengsel over de bodem en garneer het met geraspte citroenschil en blauwe besjes.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, gebakje, taartje, gebak, taart, low carb, keto,