Ik heb vandaag deze super gezellige gebakjes gemaakt. Een krokant achtig cakeje met een fris en romige topping. Heel erg makkelijk om te maken en leuk om te serveren als dessert of bij bijvoorbeeld een high tea!
Ik heb de gebakjes gebakken met deze BPA vrije bakvorm, die deze week in de aanbieding staat. Niet alleen perfect voor gebakjes maar ook ideaal voor broodjes en cakejes!
Klik hier voor meer zoete recepten!
Bestel mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintFrisse gebakjes
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 6 stuks
- Aantal koolhydraten: 2,4 g khd per gebakje
Ingrediënten
Bodem:
- 90 g amandelmeel (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 30 g gesmolten roomboter
Topping:
- 300 g roomkaas
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 20 g erythritol (klik)
- 3 el citroensap
- besjes
- biologische geraspte citroenschil
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een stevig mengsel en verdeel het over de 6 vormpjes.
Druk het goed aan en bak het ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Maak de romige vulling door de roomkaas te mengen met vanille, erythritol en citroensap.
Spuit het romige mengsel over de bodem en garneer het met geraspte citroenschil en blauwe besjes.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, gebakje, taartje, gebak, taart, low carb, keto,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?