Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gele curry

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2 porties
  • Aantal koolhydraten: 8,5 g khd per portie

Ingrediënten

Curry pasta:

  • 1 stengel citroengras
  • 125 g uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 g trassi (garnalenpasta)
  • 20 g gember
  • 40 ml olijfolie
  • 1 afgestreken el kurkuma
  • 1 afgestreken el komijnpoeder

 

 

  • 150 g peen
  • 100 g sperziebonen
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 garnalen (of 2 kipfilet)
  • 2 blaadjes gedroogde limoenblad
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • snufje peper
  • snufje zout

 


Bereidingswijze

Snijd de citroengras in dunne stukjes en de ui in grove stukjes.
Maal de citroengras, ui en de rest van de curry pasta ingrediënten tot een egale pasta.
Snijd de peen in plakjes en de sperziebonen doormidden.
Verwarm de currypasta in de pan en voeg de garnalen, peen en sperziebonen toe.
Schenk na enkele minuten de kokosmelk erbij en voeg de limoenblad, bouillon toe met een scheutje water.
(voor een waterige curry kun je ongeveer 500ml water toevoegen, anders is 200ml voldoende).

Breng de curry aan de kook en laat de curry pruttelen op een laag vuurtje totdat de peen gaar is gekookt.

Serveer de curry met rijst van broccoli of bloemkool en eventueel met een gekookt eitje.
Garneer het met verse koriander lente-ui en sesamzaadjes.


Sleutelwoorden: curry, koolhydraatarm, garnalen, tofu, kipfilet, curry pasta, low carb, keto,