Gele curry

Gisteren heb ik deze heerlijke curry gemaakt. Hij is rijk aan smaak en heerlijk als soepje maar ook gewoon als curry in combinatie met rijst gemaakt van groenten. Deze veggie ricer (klik) is ideaal om rijst te maken van bijvoorbeeld bloemkool en broccoli!

Als je soep wilt kun je meer water toevoegen aan de curry. Ik heb gekozen voor garnalen, maar met kipfilet of tofu is deze curry ook verrukkelijk! Hij is ook heerlijk met andere groenten. Aubergine, tomaten, paprika, champignons… Hmmm!

Klik hier voor meer curry recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gele curry

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2 porties
  • Aantal koolhydraten: 8,5 g khd per portie

Ingrediënten

Curry pasta:

  • 1 stengel citroengras
  • 125 g uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 g trassi (garnalenpasta)
  • 20 g gember
  • 40 ml olijfolie
  • 1 afgestreken el kurkuma
  • 1 afgestreken el komijnpoeder

 

 

  • 150 g peen
  • 100 g sperziebonen
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 garnalen (of 2 kipfilet)
  • 2 blaadjes gedroogde limoenblad
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • snufje peper
  • snufje zout

 


Bereidingswijze

Snijd de citroengras in dunne stukjes en de ui in grove stukjes.
Maal de citroengras, ui en de rest van de curry pasta ingrediënten tot een egale pasta.
Snijd de peen in plakjes en de sperziebonen doormidden.
Verwarm de currypasta in de pan en voeg de garnalen, peen en sperziebonen toe.
Schenk na enkele minuten de kokosmelk erbij en voeg de limoenblad, bouillon toe met een scheutje water.
(voor een waterige curry kun je ongeveer 500ml water toevoegen, anders is 200ml voldoende).

Breng de curry aan de kook en laat de curry pruttelen op een laag vuurtje totdat de peen gaar is gekookt.

Serveer de curry met rijst van broccoli of bloemkool en eventueel met een gekookt eitje.
Garneer het met verse koriander lente-ui en sesamzaadjes.


Sleutelwoorden: curry, koolhydraatarm, garnalen, tofu, kipfilet, curry pasta, low carb, keto,

Heb je mijn ebook Snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.