Gisteren heb ik deze heerlijke curry gemaakt. Hij is rijk aan smaak en heerlijk als soepje maar ook gewoon als curry in combinatie met rijst gemaakt van groenten. Deze veggie ricer (klik) is ideaal om rijst te maken van bijvoorbeeld bloemkool en broccoli!
Als je soep wilt kun je meer water toevoegen aan de curry. Ik heb gekozen voor garnalen, maar met kipfilet of tofu is deze curry ook verrukkelijk! Hij is ook heerlijk met andere groenten. Aubergine, tomaten, paprika, champignons… Hmmm!
Klik hier voor meer curry recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintGele curry
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 8,5 g khd per portie
Ingrediënten
Curry pasta:
- 1 stengel citroengras
- 125 g uien
- 3 teentjes knoflook
- 10 g trassi (garnalenpasta)
- 20 g gember
- 40 ml olijfolie
- 1 afgestreken el kurkuma
- 1 afgestreken el komijnpoeder
- 150 g peen
- 100 g sperziebonen
- 200 ml kokosmelk
- 5 garnalen (of 2 kipfilet)
- 2 blaadjes gedroogde limoenblad
- 1/2 blokje kippenbouillon
- snufje peper
- snufje zout
Bereidingswijze
Snijd de citroengras in dunne stukjes en de ui in grove stukjes.
Maal de citroengras, ui en de rest van de curry pasta ingrediënten tot een egale pasta.
Snijd de peen in plakjes en de sperziebonen doormidden.
Verwarm de currypasta in de pan en voeg de garnalen, peen en sperziebonen toe.
Schenk na enkele minuten de kokosmelk erbij en voeg de limoenblad, bouillon toe met een scheutje water.
(voor een waterige curry kun je ongeveer 500ml water toevoegen, anders is 200ml voldoende).
Breng de curry aan de kook en laat de curry pruttelen op een laag vuurtje totdat de peen gaar is gekookt.
Serveer de curry met rijst van broccoli of bloemkool en eventueel met een gekookt eitje.
Garneer het met verse koriander lente-ui en sesamzaadjes.
Sleutelwoorden: curry, koolhydraatarm, garnalen, tofu, kipfilet, curry pasta, low carb, keto,
Heb je mijn ebook Snelle en makkelijke recepten al gezien?