Omschrijving
Ik heb dit gerecht gemaakt voor het avondeten. Heerlijk met wat kip of worst. Je kan dit gerecht ook bijvoorbeeld maken als hartig tussendoortje.
Ingrediënten
- 350 g bloemkool
- 1 cm blokje verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 15 g tomatenpuree
- snufje zout
- snufje peper
- 1 afgestreken el komijnpoeder
- 2 afgestreken el korianderpoeder
- 1 afgestreken el kerrie massala
- 1 afgestreken el paprikapoeder
- snuf chili peper
- 3 takjes verse koriander
- 1 tl citroensap
- 50 ml ongezoete amandelmelk
- 25 g kokosmeel
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 10 minuten beetgaar in een pan met kokend water.
Kneus de gember en knoflook tot een pasta met een vijzel. (voeg zo nodig een scheutje olijfolie toe)
Snijd de koriander fijn. Meng ondertussen de tomatenpuree met alle droge kruiden en voeg de knoflook en gember pasta erbij samen met de citroensap, amandelmelk en gesnedenkoriander.
Giet de bloemkool af en meng de bloemkool in het kruidenmengsel.
Meng de xanthaangom met de kokosmeel en meng het door de bloemkool.
Bak de bloemkool 10 minuten in de airfryer op 175c.
Notities
Je kan de bloemkool ook in de oven bakken op 160c voor 25 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn gebakken. In de frituurpan kan natuurlijk ook. Bak ze dan ook ongeveer 6 minuten goudbruin op 175c.