Gobi 65

Dit gerecht komt oorspronkelijk uit India. Het is een gerecht dat bestaat uit bloemkool gemarineerd in een hoop heerlijke kruiden met een korstje die krokant wordt gebakken in olie. Dit gerecht wordt ook gemaakt met bijvoorbeeld met kip wat mij ook ontzettend lekker lijkt! Het getal 65 komt voort uit de 65 chilli pepers die worden gebruikt met 65 stukjes kip. Ik heb ook gelezen dat het gerecht oorspronkelijk uit het jaar 1965 komt, wat het getal kan verklaren. Enfin, het gerecht is in ieder geval heerlijk en super smaakvol vanwege de hoeveelheid kruiden in het recept. Ik heb de Gobi 65 gemaakt met de airfryer, je kan het ook bakken in de oven of de frituurpan.

Bekijk mijn nieuwste boek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gobi 65

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 2

Omschrijving

Ik heb dit gerecht gemaakt voor het avondeten. Heerlijk met wat kip of worst. Je kan dit gerecht ook bijvoorbeeld maken als hartig tussendoortje.


Ingrediënten

  • 350 g bloemkool
  • 1 cm blokje verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g tomatenpuree
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 afgestreken el komijnpoeder
  • 2 afgestreken el korianderpoeder
  • 1 afgestreken el kerrie massala
  • 1 afgestreken el paprikapoeder
  • snuf chili peper
  • 3 takjes verse koriander
  • 1 tl citroensap
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 25 g kokosmeel
  • 1/4 tl xanthaangom (klik)

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 10 minuten beetgaar in een pan met kokend water.
Kneus de gember en knoflook tot een pasta met een vijzel. (voeg zo nodig een scheutje olijfolie toe)
Snijd de koriander fijn. Meng ondertussen de tomatenpuree met alle droge kruiden en voeg de knoflook en gember pasta erbij samen met de citroensap, amandelmelk en gesnedenkoriander.
Giet de bloemkool af en meng de bloemkool in het kruidenmengsel.
Meng de xanthaangom met de kokosmeel en meng het door de bloemkool.
Bak de bloemkool 10 minuten in de airfryer op 175c.


Notities

Je kan de bloemkool ook in de oven bakken op 160c voor 25 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn gebakken. In de frituurpan kan natuurlijk ook. Bak ze dan ook ongeveer 6 minuten goudbruin op 175c.

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. Hallo Oahn, ik wil graag de Gobi 65 maken in de airfryer. Maar moet er dan geen olie bij?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.