Ingrediënten
- 450 g komkommer
- 2 knoflooktenen
- 1/2 rode ui
- 240 ml water
- 120 ml azijn
- 120 ml appelcider azijn
- 1/2 tl zout
- 50 g erythritol (klik)
- 1/2 tl mosterd zaad
- 1/2 tl hele peper korrels
- snuf chili flakes
Bereidingswijze
Snijd de komkommer in stukjes en plaats het in een gesteriliseerde pot.
Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes en voeg het bij de komkommer in de pot.
Breng de rest van de ingrediënten aan de kook in een pan en giet het voorzichtig bij de komkommers in de pot.
Draai de deksel direct op de pot en laat het afkoelen.
Plaats de pot in de koelkast.
Notities
Omdat er geen suiker wordt gebruikt is het niet lang houdbaar. Het blijft ongeveer 2 weken goed.
Sleutelwoorden: komkommer, ingemaakt, zoet zuur, zuur, zoet, suikervrij,